Acesta este un articol dedicat in special barbatilor! Nu, nu fac discriminari de fel, dar am remarcat de-a lungul timpului ca ei sunt cei care uita cel mai des ca dansul e distractiv!

Tot acesta este si primul sfat pe care il dau barbatilor care incep sa se initieze in dans, desi stiu ca ei asteapta de la mine recomandari “serioase”! E chiar atat de simplu! Si, credeti-ma, nu e deloc placut pentru nimeni sa vada fete incrancenate, nici macar atunci cand invatati pasi noi sau o coreografie mai dificila!

Chiar in club daca sunteti, sau rapusi de oboseala, e de preferat sa va miscati mai putin energic, dar sa va pastrati zambetul!

V-a atras vreodata atentia un dansator bun care nu zambea? Daca va ganditi la programele de la televizor gen “Dansez pentru tine”, o sa remarcati ca majoritatea concurentilor au un zambet fixat pe fata tot timpul si deseori zambesc si juriului. E adevarat ca voi nu aveti de impresionat un juriu atat de strict, dar imaginati-va ca audienta voastra e partenera de dans sau fata din club care va arunca priviri admirative!

Am intrebat printre colegele mele ce ar alege intre un partener care danseaza impecabil, dar nu zambeste si unul sa zicem mediocru dar care afiseaza un zambet mare. Raspunsurile au fost in proportie de 99% ceea ce ma asteptam. Au spus ca se simt ciudat langa un partener care nu zambeste, ca transmite energii negative!

Alte motive pentru care ar trebui sa zambiti mai des:

– faptul ca zambim ne face mai atragatori si ne poate schimba starea de spirit;

– zambitul e contagios si ne elibereaza de stres;

– zambitul scade presiunea sangelui si ajuta sistemul imunitar sa functioneze mai bine;

– cand zambim se elibereaza endorfine si serotonina;

– cand zambim parem mai tineri.

Distractie placuta la dans!