show_dansatori_scoala firstdance

Cercetătorii britanici au făcut un studiu în urma căruia au identificat mişcările cu ajutorul cărora un bărbat poate să atragă o femeie, scrie Discovery.

Echipa condusă de Nick Neave de la Universitatea Northumbria din Newcastle a filmat 19 bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani care au dansat pe o melodie disco. Niciunul dintre bărbaţi nu era dansator profesionist şi fiecare a fost filmat cu o cameră 3D. Cercetătorii au creat câte un avatar dansatorilor pentru ca cele 37 de femei care au vizionat clipurile să nu fie influenţate de aspectul fizic şi îmbrăcămintea bărbaţilor.

Dansatorii buni făceau mişcări mai elaborate din trunchi, cap şi gât, şi mai rapide din picioare. În schimb, dansatorii slabi erau rigizi şi îşi mişcau mai mult membrele, folosindu-şi foarte puţin bustul.

„Bărbaţi din toată lumea vor fi interesaţi să afle care mişcări de dans atrag femeile. Acum ştim la ce părţi din corp se uită o femeie când judecă cât de atrăgător este dansul unui bărbat. Dacă el ştie mişcările-cheie, atunci poate să ia nişte lecţii ca să-şi îmbunătăţească şansele de a atrage o femeie prin stilul său de dans”, spune Nick Neave.

Studiul a fost publicat miercuri în jurnalul „Biology Letters” al Academiei Britanice de Ştiinţe Royal Society. Rezultatele confirmă ce s-a descoperit în studiile anterioare şi anume, că femeile preferă bărbaţii care au vitalitate, mişcări fluide şi musculatura puternică. Toate acestea fac parte din „dansul de împerechere”, unde fiecare individ caută instinctiv materialul genetic cel mai bun pentru reproducere. Neave are de gând să mai facă un experiment asemănător, dar de data aceasta cu femei, pentru a afla ce mişcări îi atrag pe bărbaţi.