Stretching-ul si intarirea musculaturii ii ajuta pe dansatori sa obtina si sa-si pastreze corpul suplu si flexibil. Fara o atentie  continua acordata flexibilitatii, este dificil pentru o persoana care practica dansul sa obtina un corp puternic si mladios care ajuta la creearea pozitiilor frumoase si la o anumita gratie in timpul dansului.

Yoga este o modalitate excelenta de a face stretching si, in acelasi timp, de a intarii organismul. Stretching-ul este unul dintre cele mai importante aspecte pentru yoga in general si, de asemenea, poate fi benefic si celor care practica dansul.

Flexibilitatea este foarte importanta pentru toate tipurile de dans. La modul general vorbind, orice miscare de dans poate fi imbunatatita crescand flexibilitatea corpului. Si cea mai buna modalitate de a imbunatatii flexibilitatea este prin stretching.

Cateva reguli general valabile pentru a obtine beneficii in urma stretching-ului:

–          Ideal este sa faci cateva minute de stretching in fiecare zi;

–          Nu numai ca ar trebui sa faci stretching inainte si dupa orice ora de dans, dar ar fi minunat daca ai putea sa practici o rutina de miscari in fiecare zi, eventual imediat cum te trezesti dimineata sau seara inainte sa te pui in pat;

–          E de preferat sa faci stretching dupa ora de dans, atunci cand esti déjà incalzita. Muschii sunt mai receptivi in momentele acelea, foloseste acest lucru in avantajul tau;

–          Nu incerca sa-ti compari gradul de flexibilitate cu cel al colegilor de clasa. Unii oameni par sa fie in mod natural mai flexibili decat altii, fara a face nici un efort.  Dar cu putina disciplina si ambitie, si tu poti ajunge acolo, important e sa iti doresti!

Distractie placuta la dans!