Cineva imi spunea la un moment dat ca lumea dansului este fascinanta, dar iti trebuie incaltarile potrivite ca sa o intelegi pe deplin. Mi s-a parut o remarca curioasa pe care am inteles-o mult mai tarziu. V-o spun si voua, doar pentru a ilustra faptul ca abilitatea de a atinge performanta in dans, sau poate doar o stare de bine, sta in lucrurile marunte, la indemana tuturor, dar pe care multi alegem voit sa le ignoram.

Pentru asta, am pregatit pentru voi o colectie de recomandari stranse, la randul meu, de la profesori sau colegi, care au menirea sa va ajute sa va obisnuiti cu lumea dansului!

1.Veniti la ora la timp!

Indiferent despre ce stil de dans e vorba, ora ar trebui sa inceapa cu o incalzire. Daca ratezi incalzirea, risti sa te ranesti. Un profesor de dans bun nu ar trebui nici macar sa-ti permita sa te alaturi colegilor tai fara sa faci inainte un minim de miscari de stretching. Este numai pentru binele tau! De asemenea, nu uita ca atunci cand este frig afara va dura mai mult timp sa te incalzesti decat pe timpul verii!

2. Nu uitati sa beti multa apa!

Chiar e necesar sa mai detaliez subiectul acesta?! Sa va spun cat de importanta e hidratarea pentru ca organismul sa functioneze la parametrii optimi? Nu o voi face acum, dar daca vreti in mod deosebit o sa tratez subiectul intr-un articol separat!

3. Imbracati-va adecvat!

Ca sa incepem de sus in jos: pentru doamne, parul ar trebui sa fie prins astfel incat sa nu aveti dificultati in a vizualiza profesorul! E simplu nu?! Si totusi am vazut atatea persoane care erau mai concentrate in a-si pescui parul din ochi, nas, gura, decat la explicatiile instructorului!

Hainele ar trebui sa fie comode si sa nu aiba nevoie de ajustari dupa fiecare miscare. Verificati inainte de a va alege echipamentul de dans daca va este suficient de confortabil. Dupa aceleasi criterii alegeti si incaltarile.

Purtati un minim de bijuterii, daca nu puteti renunta la ele de tot!

4. Nu va mai uitati la picioare!

In dans vorbim despre POSTURA, pozitia corpului! La asta trebuie sa fiti atenti, picioarele vor trebui sa se descurce singure!

5. Folositi oglinda!

Daca aveti oglinzi in sala de dans, nu uitati ca ea reprezinta audienta, publicul. Ar trebui sa fie punctul vostru de focalizare. Oglinda nu este acolo pentru a va retusa machiajul sau coafura, in nici un caz! Tratati oglinda cu deferenta!

Distractie placuta la dans!