Spuneam si cu alta ocazie ca alegerea profesorului de dans e un pas important in momentul in care te-ai hotarat sa iei lectii de dans. Cand incepi cautarea instructorului perfect pentru tine poti sa ai in vedere urmatoarele calitati:

  • Experienta

De cat timp preda? De cat timp danseaza? Are certificari in domeniul dansului? Desi diplomele nu fac din om un profesor bun, acestea atesta interesul si implicarea. Are recomandari bune de la fostii elevi? Acest lucru este poate cel mai important si te asigura ca e o persoana care reuseste sa comunice si oamenii cu care lucreaza si sa creeze legaturi. Instructorii Scolii Firstdance

  • Calificarea

Preda mai multe stiluri de dans? E minunat! Totusi, daca preda in acelasi timp balet, hip hop si tap dance, poate ar trebui sa verifici daca chiar se pricepe sa faca asta sau doar isi asuma un rol dat de sala la care lucreaza.

  • Dedicarea

Ti se pare ca instructorul este intr-adevar dedicat dansului? Observa modul in care preda o clasa: un profesor de dans dedicat va parea complet indragostit de ideea de a-i invata pe altii sa danseze! Si, da, un instructor care isi ia rolul in serios s-ar putea sa para si ceva mai sever decat te asteptai…

  • Punctualitatea

Profesorul intarzie de fiecare data? Orele incep tarziu din cauza lui? Un profesor de dans bun va incerca intotdeauna sa fie un exemplu de responsabilitate, pentru ca responsabilitatea este o caracteristica a unui dansator bun. Daca simti ca ai ajuns in punctul in care pierzi timpul asteptand sa apara profesorul, poate ar fi mai bine sa incerci unul nou!

  • Respect

Te simti invizibila in studioul de dans? Fiecare elev ar trebui sa se simta important si respectat. Chiar daca tu esti cea care sta intotdeauna in randul din spate/ dreapta, profesorul ar trebui sa faca un efort sa iti analizeze miscarile si sa comunice cu tine. Un instructor bun va fi atent la nevoile tuturor elevilor sai si ii va corecta pe fiecare individual, ajutandu-i ca gradual sa-si imbunatateasca tehnica. De asemenea, un instructor atent va stii sa fie moderat: nu va acorda atentie exagerata nici celor care sunt mai avansati, nici celor care prind miscarile mai greu si ii va face pe toti elevii sa se simta respectati si tratati echitabil.

Distractie placuta la dans!